Farm Food zalmolie

Farm Food zalmolie

Naast Farm Food HE Classic is er nu óók Farm Food Zalmolie.

Farm Food zalmolie

Tijdens diverse testen met het hondenvoer is er gebleken dat een deel van de honden nog meer baat heeft bij Farm Food HE wanneer de gebruikte lijnzaadolie wordt vervangen door Schotse Zalmolie. Een ander deel van de honden daarentegen blijkt de meeste baat te hebben bij de huidige samenstelling van Farm Food HE met lijnzaadolie. Daarom hebben ze bij Farm Food besloten om naast de huidige vertrouwde samenstelling met lijnzaadolie (wat vanaf nu word aangeduid met “Classic”) Farm Food HE aan te bieden met Schotse Zalmolie (aangeduid met Schotse Zalmolie).

Er is geen verschil in analyse en het voedingsadvies  tussen de samenstelling van Farm Food HE Classic, en Farm Food  Zalmolie. Het enige verschil is dat lijnzaadolie plantaardig is en Zalmolie dierlijk.

Hierdoor kan een eventueel optredend verschil tussen beide voedingen verklaard worden omdat zalmolie relatief meer de omega 3-vetzuren EPA (Eicosapentaeenzuur) en DPA (Docosapentaeenzuur) bevat dan plantaardige oliën. De ene hond heeft meer baat bij deze vetzuren dan de andere, wat soms zichtbaar wordt in onder anderen:

Ontlasting: De ene hond heeft de beste ontlasting op Farm Food HE Classic en de ander op Farm Food HE Schotse Zalmolie, dus mocht u niet tevreden zijn over de ontlasting van uw hond, ga dan over op de andere smaak van Farm Food HE.

Huid en vacht:

Huid en Vacht bij de hond

De verschillen in de omega 3 vetzuren kunnen ook een effect hebben op de huid en de vacht van de honden. Dus hier geldt hetzelfde, mocht u niet tevreden zijn over de huid en vacht van uw hond, ga dan over op de andere smaak van Farm Food HE. Bedenk daarbij wel dat het enige tijd kan duren voordat een verandering/verbetering zichtbaar kan worden.
Smakelijkheid: De verschillen tussen de plantaardige lijnzaadolie en de dierlijke Zalmolie heeft ook een effect op de smakelijkheid van het voer. Daarom zal de ene hond Farm Food HE Classic lekkerder vinden en de andere hond Farm Food HE Schotse Zalmolie.

Probeer ze beide eens uit uw hond is het bewijs.