Eiwit in hondenvoer

Eiwit in hondenvoer

Eiwit in hondenvoer is een belangrijk onderdeel voor elke cel in het lichaam van uw hond en is essentieel voor een gezonde groei en reparatie. Huid-en spierweefsel beide bevatten grote hoeveelheden eiwitten en het is ook de belangrijkste component van haar en nagels .

Bij honden is eiwit een belangrijke energiebron .
De meest natuurlijke en verteerbare vorm van eiwit voor honden komt uit vlees en vis . Honden zijn geëvolueerd om relatief hoge hoeveelheden vlees te consumeren en hun fysiologie heeft zich aangepast aan gemakkelijk te verteren en benutten voedingsstoffen die het vlees bevat . Dit is de reden waarom voedingsdeskundigen benadrukken op het nut van vlees in hondenvoeding.

eiwit in hondenvoer


Helaas vlees is een duur ingrediënt en daarom gebruiken diverse fabrikanten kostenbesparing vervangers voor vlees met goedkopere eiwitbronnen zoals sojaschroot , maïsgluten , aardappel eiwit , plantaardig eiwit enzovoort . Eiwitten van niet- vlees bronnen zijn moeilijker door de hond te verteren en te gebruiken en hebben een hogere kans op het veroorzaken van diverse voedings intolerantie .


Traditioneel hebben de meeste volwassen droge hondenvoeding 20-30 % eiwit gehalte ( ongeveer 5-8 % in natte voedingsmiddelen ) bevatte en veel hondenbezitters en hondenvoer fabrikanten hebben gesuggereerd dat hogere eiwit gehalte’s schadelijk zouden zijn. Toch zijn daar de meningen over verdeeld en gaat de voorkeur uit naar een hoogwaardige dierlijke eiwit bron. En  zoals met de meeste dingen , en dat geld ook voor eiwitten , kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit